dissabte, 29 de desembre del 2012

White Star

[Opinió. Publicat el 29/12/2012. Web ací]

El títol no es refereix a senyeres estelades, sinó a la White Star Line, l'empresa naviliera del RMS Titanic. Al País Valencià, el Partit Popular ha entrat en mode titanic. Els indicis són clars. En la sala de màquines parlamentària, el fidel síndic intenta buidar l'aigua tot repetint ad nauseam l'argumentari, però les vies d'aigua de les imputacions, i ara ja de les condemnes, es multipliquen. La nòmina ja inclou un vicepresident, un conseller, un diputat, i la festa no ha fet més que començar. El Gürtel, que vol dir cinturó, va estretant-se, i en Madrid ja ha començat a declarar aquell expresident que ara és exbanquer. En els escons, els imputats i reimputats s´amarren als bots salvavides i entonen el «No serem moguts».
L´ala peronista opta per buscar un remolcador. És com si l'alcaldessa del cap-i-casal i el president de la diputació central estigueren amorrats a la borda i, megàfon en mà, exigiren al Govern espanyol algun gat que traure del barret de copa alta (gat, perquè els conills ja fa temps que s'acabaren). En les cobertes inferiors es pot escoltar: «On està la boleta, dic, el tercer carril?». «Ací tinc una estampeta amb un cavallet, una estampeta de Maranello, molt bonica».
L´orquestra continua tocant a la sala noble, però al pont de comandament hi ha nerviosisme. Així cal entendre el lapsus del sempre moderat portaveu adjunt a les Corts, quan afirmava dels parlamentaris que «tots són homes i els homes també són corruptes». Senyoria, potser vosté crega en el pecat original, però com advocat de l´Estat hauria de saber allò que diu l'article 16.3 de la Constitució sobre confessions religioses i, més encara, el 24.2 a propòsit de la pressumpció d´inocència, per cert, tantes vegades invocada per la bancada popular. Aclariu-vos: o tots moros o tots cristians.
A més, l'anterior wolf laboral del ens radiotelevisiu ha fet l´espantà de Rafael el Gallo, probablement per les pressions internes del partit en repartir jaquetes salvavides (ja que front a les crítiques externes havia mostrat una imperturbabilitat pròpia de Sèneca). Com en la pel·lícula «Go West!» dels germans Marx, fan miques el tren propagandístic que els ha dut tan lluny en l´opinió pública valenciana per poder alimentar la caldera.
Per últim, el capità tampoc no ajuda a mantindre la calma. El molt honorable ha realitzat tres modificacions del govern des de juliol de 2011, és a dir, com a mitjana, una cada sis mesos. El capità Smith també es mostrà dubitatiu després de la topada amb l'iceberg. El pròxim baròmetre del CIS sobre intenció de vot els sonarà a repicar de telegrafista nerviós. El molt honorable president diu que 2013 serà un any d´inflexió (inflexió, no genuflexió). Potser vol dir que, com en el cas del Titànic, el vaixell es plantarà en vertical abans d´enfonsar-se. Igual lleven la gavina i posen una estrela blanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.